Beräkna lönsamhet i krogbranschen – och gå med vinst!

Visst kan hotell- och restaurangbranschen vara hård. Många verksamheter tvingas byta ägare eller stänga igen. Men genom att regelbundet utvärdera verksamheten kan du beräkna lönsamheten, se över företagets för- och nackdelar och effektivisera verksamheten – och på så sätt gå med vinst. Här är 3 tips på hur du kan maximera din krogverksamhet!

bar-på-krog-beräkna-lönsamhet-i-restaurang

1. Beräkna lönsamhet – se på verksamheten utifrån

Något som är nödvändigt för att vara en god krögare är att behandla din verksamhet som ditt hjärtebarn. Du ska ta hand om den med ömhet och lita på att den kommer klara sig fint genom livet. Å andra sidan kan för mycket av detta synsätt vara farligt – och göra att du förbiser mindre affärer inom din verksamhet som kanske behöver effektiviseras eller rentav läggas ned. Delverksamheter som inte är vinstdrivande bör helt enkelt avvecklas om det inte finns någon annan utväg. Så älska din verksamhet, men håll uttrycket “kill your darlings” nära till hands.    

2. Beräkna lönsamhet – ha nöjd personal

En av de svåraste utmaningarna för krögare är ofta att anställa och behålla duktig personal. Även om du erbjuder utbildning och inte kräver att dina anställda har särskilt mycket erfarenhet i bagaget kan det vara svårt att hitta människor du tror vill vara med och utvecklas tillsammans med din verksamhet. Se därför till att erbjuda så bra villkor som möjligt för dina arbetstagare: arbetstider, personalmat och naturligtvis lön är beståndsdelar du kan påverka för att göra din arbetsplats så attraktiv som möjligt.    

3. Beräkna lönsamhet – kom ihåg att svinn är allas ovän

En av de viktigaste faktorerna för en lyckad hotell- och restaurangverksamhet är att regelbundet utvärdera och ompröva sitt arbetssätt. Tursamt nog är det idag lättare än någonsin – alltifrån kassahanteringen och kundens intryck till öltappning och matsvinn kan enkelt mätas, jämföras och evalueras idag. Med tjänsten Profit K-Control kan du utvärdera helhetsupplevelsen på din bar, krog eller restaurang tack vare oanmälda besök av anonyma konsulter, där både servicenivå, kassahantering eller atmosfär tas med i beräkningen. Tack vare en annan tjänst, Bevinco, kan du jämföra din aktuella försäljning med en mycket noggrann intern inventering och på så vis beräkna lönsamheten. Går verksamheten är inte med vinst kan svinn många gånger vara boven i dramat – men med Bevinco kan du både upptäcka och stoppa det.

Profit Management beräknar lönsamheten åt dig

Som Nordens ledande leverantör av verktyg och metoder för lönsamhetsutveckling i hotell- och restaurangbranschen är Profit Management rätt för din krogverksamhet att vända sig till. Vi hjälper dig minska din verksamhets svinn av öl på tapp, förbättra kundupplevelsen och optimera både lagerinventering och analysera den i jämförelse med sålda produkter. Profit Management är de enda rättighetsinnehavarna för bl.a. Bevinco av de nordiska länderna och vill beräkna lönsamheten på din verksamhet – och få den att öka tillsammans. Hör av dig till oss för att börja prata om vad Profit Management kan göra för ditt företag.