Dela

Kassahantering – 3 tips som kommer förenkla din arbetsdag

Kassahantering är något som de flesta yrken i krogbranschen inbegriper på ett eller annat sätt och utgör ofta en central del av verksamheten. Därför är det viktigt att den fungerar, och det väl. Så hur kan du optimera din kassahantering på bästa sätt? Här är tre konkreta tips!

kassahantering-på-krog-och-restaurang

1. Kassahantering – tips 1 – lär dig av din verksamhet

Studera din verksamhet noga. Det hjälper dig inte bara att se eventuella kontinuerliga oregelbundenheter, utan låter dig även se över helheten – vilket kan göra att du hittar mer kostnadseffektiva metoder. Varierar dina inkomster till exempel beroende på säsong? Om du ser över hur mycket du får in när i kassan kan du förutse framtida ekonomiska behov och skapa prognoser inför kommande verksamhetsår. Detta arbete kan även hjälpa dig med att lägga in en eventuell täckningsgräns. Har du för mycket pengar på företagskontot kan det istället vara mer lönsamt att direktöverföra en viss del pengarna till en investering, vilket en täckningsgräns då gör automatiskt åt dig.

2. Kassahantering – tips 2 – bra villkor för inköpsfakturor

Ett sätt att säkra en hälsosam och ekonomisk kassahantering är att förhandla dig till så bra villkor på dina inköpsfakturor som möjligt. Detta innebär att kundernas betalningstider ska vara korta i relation till företagets. En annan god idé är att se över räkningar och fakturor – kommer de pengar du får för ett arbete in tidigare än den summa du måste betala för detsamma? Att ha korrekt översikt över detta kan göra under för din kassahantering.

3. Kassahantering – tips 3 – mät dina resultat regelbundet

Arbetet med din kassahantering bör egentligen hanteras som vilken typ av återkommande uppgift som helst; struktur, framförhållning och regelbunden utvärdering är grundord att ha som vägledare. Ett vattentät metod för att följa upp din kassahantering erbjuder tjänsten Profit K-Control. Tack vare oanmälda besök från erfarna konsulter kan du få din krog eller restaurangs kassahantering, men även servicenivå och generella atmosfär, kontrollerad. Om det till exempel förekommer undermålig kvitto- och kontanthantering, registrering i kassan eller drycktappning kommer du att få reda på det, exakt i vilken utsträckning det sker och hur det kan förbättras.

Sammanfattning – så är förbättrar du din kassahantering

Avslutningsvis bör du alltså hålla följande punkter i schack för att säkerställa förstklassig kassahantering:

  • Studera din verksamhet, försök hitta återkommande regelbundenheter och ta lärdom av dem.
  • Se till att ordna goda villkor för inköpsfakturor.
  • Utvärdera din kassahantering regelbundet. Med tjänsten Profit K-Control görs det kontinuerligt åt dig.

Profit Management erbjuder den skräddarsydda tjänsten Profit K-Control, som aktivt utvärderar både din kassahantering och hela verksamhetens kundupplevelse. Kontrollen analyseras och sammanfattas därefter i en noggrann rapport. Läs mer om vad Profit Management kan göra för din restaurang eller krog.